Mikael Strömberg – Pestkung

För någon vecka sen var jag på en bokrelease. Där träffade jag en man som började berätta om sin nya bok.
Då den handlade om något övernaturligt/oförklarligt så var mitt intresse rätt svalt till en början. Men efterhand så växte min nyfikenhet. Vet inte om det var hans passion för historien eller namedroppande som Fredrik Strage och Jack Werner som var det som fångade mitt intresse. Just Jack Werner och hans bok Jag skiter att det är fejk men det är förjävligt ändå gillade jag skarpt.
Så sagt och gjort kastade jag mig över boken. Historien är berättad dom en grävande dokumentär där vi får följa författaren, Fredrik och Jacks jakt på fenomenet Pestkung. Då jag som sagt inte är speciellt intresserad av det övernaturliga så krävs något extra för att hålla upp trovärdigheten hos en gubbig skeptiker som mig. Det löser Strömberg med sättet att berätta och just att de är de tre berättarperspektiven som själva läser in sina delar.
Det går inte att berätta så mycket om bokens handling, för att inte spoila något. Men jag gillar böcker som är anordna, den här boken är verkligen anordna.
För mig behöver en historia inte vara sann men den behöver vara trovärdig. Mikael Strömbergs Pestkung är något så ovanligt som en osannolik historia som känns trovärdigt…eller. Hur som helst är den väl värd sin mystiska tre i betyg.
Uppläsare: Mikael Strömberg, Jack Werner, Fredrik Strage
Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: