Jens Henrik Jensen – Den frusna elden

Det här är den tredje, och kanske sista, delen i serien om den före detta elitsoldaten Nils Oxen. Efter Jussi Adler Olssen är Jensen Danmarks mest lysande deckarstjärna tycker jag. Att blanda deckarjakt och storpolitik tycker jag är en oslagbar kombination. Även om historien om den fiktiva maktsfären Danehof ibland kan kännas lite mossig så finns det ett driv i historien. En annan sak som är en krydda i boken är att man inte riktigt vet vem man kan lita på. Det är så ofta man kan räkna ut vad som ska hända, men när de ”goda” inte alltid är så goda kan allt hända. Skulle det nu inte bli någon uppföljare så tycker jag det är ok, men hoppas verkligen att Jensen fortsätter skiva, för det finns en känsla och värme i den hårda historien. Har du inte läst dom två första böckerna i serien, De hängda hundarna och Mörkermännen så bör du läsa dessa först, annars blir det nog lite svårt att hänga med.

Uppläsare: Stefan Sauk

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: