Camilla Grebe – Dvalan

Precis som i Grebes senaste bok, Husdjuret, är det en ung kille som står i centrum. Samuel är en kille i en av Stockholms södra förorter som är på väg in i kriminalitet och efter att den hjälpsamma mamman försöker sätta ner foten måste han fly. Samtidigt hittas ett antal kroppar i vattnet och en liten flicka faller ut från ett fönster. Vi får följa dessa något spretiga historier genom 4-5 olika personers perspektiv. Allt utvecklar sig till en klassisk deckare, polisen jagar okänd brottsling. Välskrivet och spännande fram till det är en fjärdedel kvar av boken. Där tappar jag förtroendet för boken och när jag tappat det är det svårt att hämta upp det igen. I den här boken skedde det när polisen börjar jaga brottslingar utifrån tolkningar av en dikt dom tittat. Att polisen skulle agera på de sättet känns så osannolikt så att det ät svårt att tro på något efter det. Så en i övrigt spännande och intressant bok faller platt.

Så tyvärr inte ens Katarina Ewerlöfs uppläsning räddar den haltande historien.

Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: