Elizabeth George- Det straff hon förtjänar

Ibland måste man våga prova nya saker, som att göra ljudboksrecensioner i video format.

Ni får gärna komma med ris och ros till mitt nya grepp. Men jag kommer inte släppa det skrivna ordet. Så nedan har ni den ”vanliga” recensionen också.

Jag har nyss avslutat Elizabeth George senaste bok om Lynley och Havers, Det straff hon förtjänar. Det är Georges 20:e bok i serien om Lynley och Havers. Det är inte många författare som håller i en serie så länge, och med sådan kvalité. Spontat kommer jag bara Michael Connolly och Lee Child.
I den här boken får Inspektör Havers och polismästaren Ardery lämna London för den lilla staden Ludlow., där en diakon blivit anklagad för pedofili och när han häktas hittas död i sin cell. Efter Havers lilla äventyr i Italien senast så ligger hon inte på polischefernas topplista. Man skulle kunna säga att det här är hennes sista chans….igen.
Förutom att lösa själva brottet är det här en klassisk kamp mellan det onda och det goda. På den onda sidan har vi har vi polismästaren Isabell Ardery som ogillar Havers som pesten. Det samtidigt som hon brottas med sina alkoholproblem.
På den goda sidan har vi naturligtvis den eviga gentlemannen Thomas Lynley. Det alltid lika charmerande överklassmannen som alltid gör allt för att ingen ska komma i kläm. Och i mitten hittar vi Barbara Havers.

Barbara Havers måste vara en om de bästa karaktärerna som finns i den morderna litteraturen idag. Man kan ju inget annat än älska denna kantiga, opolerade och fullständigt omöjliga kvinnan. Ännu mer älskvärd blir hon när hon i den här boken börjar på steppdans med en kollega. Naturligtvis som en elefant i den berömda glasbutiken.

Den här serien har haft ett antal olika uppläsare. De flesta jag lyssnat på är med Katarina Everlöf som passar väldigt bra. Den här gången är det Tomas Norström, som gör det helt ok.

Spännande, välskriven, kanske lite i längsta laget men Havers i laguppställningen får Det straff hon förtjänar av Elizabeth George en stark 4:a.

Uppläsare: Tomas Norström

img_0862-74

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: