Stephen King – Billy Summers

En bok om en krypskytt som varit i Irak kan man lätt tro är hårdkokt, grabbig och full med många och långa vapenbeskrivningar. Men inte när Kingen skriver den. På klassiskt manér ska krypskytten Billy Summers göra ett sista välbetalt jobb. Som den hedersman han är så avrättar han bara riktigt onda människor, och det här sista jobbet är inget undantag. Men den här boken handlar inte om kallblodiga avrättningar med ett krypskyttegevär. Jo, visst finns den scenen med med den här boken handlar om vänskap, tillit(eller bristen på den), kärlek, händ och försoning.
Jag blir fascinerad av beskrivningen av hur Billy sätter upp en fasad att verka lite korkad inför sina uppdragsgivare, bara för att dom ska underskatta honom. Hans vilja att passa in i ett villaområde genom att spela monopol med grannbarnen. Så trots sitt yrke är Billy en varm, smart och omtänksam man. Något som kan vara svårt att tro om man bara läser baksidestexten.
Det här är en berättelse med många små historier invävda i sig. Så när man tror att en tagit slut och bokens kommer börja gå på tomgång startar nästa. Något som gör att dom 20 timmarna bara flyger fram. Efter att Stephen King övergav sträck så har han levererat en rad av högklassiga böcker och den här är defensivt inget undantag.
Ludvig Josephsons uppläsning bör också nämnas. Lugn, trygg och trovärdig. Något som är viktigt för den här boken.
The king is back. Stephen King är här med en bok om en krypskytt, men inte på det sätt man tror. Billy Summers är en bok om kärlek, tillit, händ och försoning. Skrivet så man inte kan sluta lyssna och så att den är värd en pricksäker fyra i betyg.
Uppläsare: Ludvig Josephson
Betyg:

En kommentar på “Stephen King – Billy Summers

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: