5 bästa ljudböckerna 2022

Då var det dags att sammanfatta ännu ett ljudboksår. När jag tittar tillbaka på de böcker jag lyssnat på kan jag konstatera att det varit ett väldigt bra år. Jag, som normalt är restrektiv med de högsta betyget har delat ut hela sju 5:or i år och fem av dom återfinns på min topp 5 över årets bästa böcker, enlig mig.

2022 har också varit ett händelserik år vad det gäller ljudböcker för mig personigen. Allt började på Sammy Jeridis releaseparty. Träffade en massa trevliga människor och en av dom var Peter Westberg. Via en Ghettofika och Bokmässan bestämde vi att starta vår videopodd Ljudboksklubben som vi kört sedan oktober i år. För dig som missat det hittar ni den på Youtube eller där poddar finns, sök på ljudboksklubben.

Men nu till listan med 2022 bästa ljudböcker, enligt mig.

1. Pascal Engman, Johannes Selåker  – Till minne av en mördare 

Mördarjakt mitt i VM sommaren 1994 är utan konkurrens årets bästa bok. Engman/Selåker får full pott på både historien, persongalleriet och framförallt miljöbeskrivningarna. Jag kan knappt bärga mig innan vi får träffa Wolf och Berg igen. Till minne av en mördare är årets bästa, punkt slut. 
Läs hela recensionen

 2. Laura Dave – Det sista han sa  

Owen försvinner plötsligt när polisen gör ett tillslag mot hans företag. Något som naturligtvis gör hans fru Hannah förtvivlad. Men ganska snart visar det sig att hennes man inte är den hon tror. Spänning, intressanta relationsbeskrivningar och en massa oväntade vändningar gör att     Det sista han sa av Laura Dave hamnar på en silverplats på min lista. 
Läs hela recensionen

3. Pascal Engman – X

När Sveriges kanske bästa spänningsförfattare kombinerar fotboll och thriller blir jag såld. I den femte boken om Vanessa Frank står matchfixning i centrum. Pascal Engmans sätt att kombinera gedigen research och ett jäkla driv gör att X placerar sig på en bronsplats på årets lista.
Läs hela recensionen

4. Lena Ebervall, Per E Samulson – IB – som i inhämtning Birger

Den här gången tar sig Ebervall/Samulson an den största politiska skandalen i Sverige, IB affären. Deras sätt att berätta om verkliga händelser i dialogform gillar jag skarpt. Lägg till min favorituppläsare Tomas Bolme och man hamnar på plats fyra på min årslista. 
Läs hela recensionen

5. John Ajvide Lindqvist – Skriften i vattnet

John Ajvide Lindqvist var ju tilltänkt att skriva den 7:e Milleniumboken. Men när det inte blev så skrev han om berättelsen och skapade en ny serie. Och frågan är om det inte blev ännu bättre. En masaker mot en affärsmans midsommarfirande i Stockholms skärgård blir upptakten till en spännande historia som sträcker sig utanför Sveriges gränser. Men det är inte den spännande historien som fångar mig utan det intressanta persongalleriet med författaren Julia och datageniet Kim i centrum. Det gör att jag placerar Skriften i vattnet av John Ajvide Lindqvist på min femte plats över årets bästa böcker. 
Läs hela recensionen

Bubblare, utan inbördes ordning:
Cecilia Sahlström – Irrvägar
Caroline Grimwalker – Rekryteringen
Stephen King – Billy Summers
Torbjörn Flygt – Slugger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: