Ingrid Elfberg – Dagbrottet

I Ingrid Elfsbergs första bok i Jämtlandsserien känns det som vi får två böcker i en. Boken kretsar kring undercover agenten Zara. Under hennes senaste uppdrag blir hon torterad men lyckas komma därifrån och måste nu gömma sig undan kartellen som jagar henne. För att vila upp och återhämta sig plockar hennes mentor PO fram ett gammalt alias som förvandlar henne till polisen Maria Berg med anställning i Östersund. Men så mycket till vila blir det inte när en aktivist och konstnär hittas död på en myr. Hon var en av de drivande i att förhindra ett dagbrott för brytning av metaller i Jämtland. Ett projekt med trådar väldigt högt i den svenska hierarkin visar det sig.
Så Zara alias Maria ska både lösa ett komplicerat mord samtidigt som hon ska hålla sig undan kartellen som jagar henne, där av de två historierna i en. Något författaren balanserar på ett väldigt bra sätt.
Förutom en spännande handling får vi om inte en överdos så i alla fall väldigt mycket Jämtland. Något jag inte har något problem med då det är relativt orörd mark när det kommer till deckare.
Jag gillar det här. En agent och polis i ett, det är ju briljant.
I Dagbrottet får vi två historier i en. Ingrid Elfsberg syr ihop det snyggt med fina miljöbeskrivningar och spänning, så det blir en fyra i betyg från mig.
Uppläsare: Maria Lykow
Betyg

En kommentar på “Ingrid Elfberg – Dagbrottet

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: