Ingrid Elfberg – Särlingen

Ett äldre par som bor lite ensligt hittas brutalt mördare. Lokalbefolkningen letar överallt utanför de närmaste. Utländsk ligor och särlingen Leif är de hetaste kandidaterna att utfört det fruktansvärda morden. För lika fascinerad som man kan bli över sammanhållningen i ett litet samhälle lika bedrövad blir man över intoleransen mot utomstående och anordna människor. Dessa känslor är grundtonen när Maria Berg och hennes kollegor tar sig an morden. Maria som egentligen är under cover agenten Zara som ”gömmer sig” undan en internationell kartell genom att jobba som polis i Östersund. Det gör att vi hela tiden har ett par parallella historier igång i den här boken också, precis som i Dagbrottet. Jag gillar den typen av parallella historier. I den här boken gillar jag speciellt när Maria hjälper sin kollega med kontakten med sina söner. Gillar också sättet som Särlingen Leif gestaltas. Att det finns en värme och förståelse trots intoleransen runt honom.

I den andra delen i av Ingrid Elfsbergs Jämtlandsserie hettar det till ordentligt. Vi bjuds på både skogsbrand, spänning och svallande inskränkta känslor. Särlingen sätter fingret på både bra och dåliga saker med den svenska glesbygden och belönas med en fyra i betyg.
Uppläsare: Maria Lykow
Betyg:

En kommentar på “Ingrid Elfberg – Särlingen

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: