Peter Gissy – En avgörande ledtråd

Efter sin skilsmässa har Michelle Moholin engagerat sig i jourhem för misshandlade kvinnor. Hon är fd polis men jobbar nu som rättspsykolog på universitetet. Steget från polisen var medvetet och hon har medvetet försökt hålla sig borta från polisen. Men när en kvinna hittas mördad utanför Göteborg övertalas hon att ingå i en gränsöverskridande utredningsgrupp. Hon påminns gång på gång varför hon lämnade polisen. För trots att hon bidrar med kunskap som för utredningen framåt så tas det inte emot rätt från alla håll. Det som förbryllar polisen är bristen på spår samtidig som gärningsmannen lämnat efter
sig ett halvt spelkort. Mordet på den unga kvinnan engagerar, inte bara Michelle utan också allmänheten. Michelle blir mer och mer indragen i fallet.

Jag upptäckte Peter Gissy redan 2006-2007 och lyssnade då på ett antal av hans tidigare deckare. Sen började han skriva böcker för barn och när jag sen blev tipsad av hans son, som är min kollega, att han börjat skriva deckare igen på ålderns höst blev jag nyfiken.

Det här är en rätt klassisk deckare, även om huvudpersonen är en rättspsykolog. Jag gillar att Gissy tar upp och sätter fokus på utsatta kvinnor. I det här fallet inte bara som mord/våldsoffer för att driva en deckare framåt utan också att skildra jobbet på kvinnojourer.

Gunilla Leining tar sig an den här boken på ett bra sätt. Inte för att Michelle är speciellt gammal men hennes framtoning är mogen och där passar Leinings röst bra.

En avgörande ledtråd är den första boken i Peter Gissys serie om rättspsykologen Michelle. Den är spännande, har en massa vändningar och tar upp viktiga ämnen vid sidan av huvudhandlingen. Så det får bli en fyra i betyg från mig.
Uppläsare: Gunilla Leining
Betyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: