Ingrid Elfberg – Vägs ände

Näringslivets grädda har samlats på en jaktgård för att fira att bankens styrelseordförandes fyller sjuttio år. Det är jakt i dagarna tre och fina middagar som står på programmet.
Under dagarna hittas en ung kvinna som jobbar som städerska på gården mördad i ett ödehus i närheten. Kort därefter hittas även bankens VD Anna-Sara skjuten på sitt jaktpass. Detta gör att Östersundspolisen måste hålla kvar alla gästerna till deras högljudda protester.
Återigen lyckas Ingrid Elfsberg fånga mig med sina historier från Jämtland. I den förra boken Särlingen kretsade det kring utanförskap på landsbygden och i den här är temat rika människor från storstaden möter landsbygden. Dryga översittare till bankchefer möter sura jämtsnutar. Ett tacksamt ämne som dom flesta kan relatera och sätta sig in i. Tricket här är att inte överdriva för mycket. En balansgång Elfsberg fixar snyggt.
Parallellt med allt det har ju Zara/Maria Berg sin egen historia att hantera. Som före detta under cover agent som till på köpet lurat maffian på både heder och pengar är det många som vill se hennes huvud på ett fat. Lägg sen till att hennes egen organisation har en mullvad som kommer närmare och närmare.
Båda dessa historier löper parallellt och korsas lite då och då och förr eller senare kommer allt till vägs ände.
Den här serien var tänkt som en triologi men Ingrid har lovat att det kommer fler böcker i serien. Något i alla fall jag är glad för. Ska bli intressant att se vilken väg hon väljer nästa gång.

I den tredje delen av Jämtlandsserie får Zara/Maria Berg ta sig an näringslivets höjdare och sin egen historia. Ingrid Elfberg lyckas i Vägs ände än en gång balansera två historier i en och belönas med en pricksäker fyra i betyg.
Uppläsare: Maria Lykow
Betyg

2 kommentarer på “Ingrid Elfberg – Vägs ände

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: