Caroline Grimwalker- Undsättningen

Agentromaner i all ära. Brukar oftast handla om någon hårdförd man som åker världen runt och räddar stater och regeringar. Men varför inte använda agentens superkrafter till att rädda människor istället, människor som är i händerna på riktig elaka och vidriga människor.

I Rekryteringen rekryterades Isabelle King till agentnätverket Trickster. I Undsättningen så är det dags att börja leverera som agent.

En youtuber lägger ut klipp som hävdar att en liga sysslar med människohandel och att barn och ungdomar förs bort från familjehem och flyktingförläggningar i Sverige. När youtubern efter det mysigt försvinner blir det ett fall för Tricksterteamet. Förutom att en av gruppens hemliga finansiärer har släktband till offret så slår bortförda barn från familjehem an en ton hos Isabella.

Så det blir startskottet på en jakt genom Europa. Inte bara på den försvunna Youtubern utan också på försvunna barn och ungdomar.

Jag gillar den här snabba och ibland råa boken. Just den internationella handlingen kittlar och gör historien större. Isabella som huvudperson är suverän. Det är en kvinna som inte backar. Framförallt inte för stora(eller som människor små) män.

Jag tyckte Gunilla Leining gjorde en av sina bästa inläsningar i den första boken och det är inte sämre den här gången. Hon är mästare på att med små justeringar i rösten få allt att bli ytterligare lite med spännande.

I den andra boken i Tricksterserien är det dags för Isabella King att bekänna färg som agent, och som hon gör det. I Undsättningen tar Caroline Grimwalker med oss till människans mörkaste platser . Vi bjuds på fart, spänning och vidriga människor och betyget blir en stark fyra från mig

Uppläsare: Gunilla Leining

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: