Dragomir Mrsic – Där jag kommer ifrån

Vi känner honom som skådespelaren som alltid får spela skurk. I Där jag kommer ifrån får vi möta Dragomir ”Gago” Mrsic innan de hyllade filmrollerna.  Som lite flyttade han med sin familj från en liten by i forna Jugoslavien till Stockholmsförorten Fittja. En förort som på den tiden inte var präglad av kriminalitet på samma sätt som idag. Under Gagos uppväxte skedde en förändring och han blev en del av både förorten och tyvärr även kriminaliteten.

Vi får följa honom både i lyckliga ögonblick som hyllad kampsporter och mindre lyckliga ögonblick då han suttit i fängelse efter rekordstora rån.

Jag kan konstarterna att trots att det bara skiljer några år mellan Gago men han har vuxit upp långt från mitt Bullerbyliv. Samtidig är det just det som gör det intressant och spännande. Samman land och samma tid och ändå så olika.

Boken är skriven tillsamman men Theodor Lundgren som har skrivit flera böcker som utspelar sig i förortsmiljö. Nu senast den mycket uppmärksammade Ett ord för blod av Faysa Idle.

I Där jag kommer ifrån får vi lära känna Dragomir Mrsics goda och lite mindre goda sidor. Vi får följa den lilla pojken från Jugoslavien till firad skådespelare och jag delar ut en trea i betyg.

Uppläsare: Dragomir Mrsic

Betyg:

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑