Jeanette Bergenstav – Havsgrav

På den lilla ön Utposten längst ut i det bohuslänska havsbandet samlas en grupp främlingar för att bli renade från sin skuld och sin skam. Deltagarna får lämna alla personliga tillhörigheter och raka av sig håret, allt under överseende av den karismatiska ledaren. De utsätts för hemska och farliga prövningar under sin rening som tillslut spårar ur och det går inte att veta vems som är vän och vem som är fiende.

I samma skärgård kämpar Jennifer Sundin med sina psykiska och fysiska problem. Hon har satt journalistyrket på paus för att blir frisk. Men när en ung kvinna hittas död och hennes mamma ber Jennifer om hjälp så blir det svårt att stå emot. Så efter ytterligare ett dödsfall i vatten är hon tillbaka tillsammans med fotografen och hackaren Petter tar hon upp jakten på sanningen.

Efter halva boken så tänkte jag att det här var en väldigt annorlunda deckare, speciellt jämfört med de tidigare böckerna om Jennifer Sundin. Det är första halvan som bygger upp inför det som sedan händer i boken andra del. Så efter halvtid så övergår den mer till att bli en vanlig deckare. Då boken klockar in på över 17 timmar så är det några timmar av förvirring innan saker börjar ramla på plats. Men jag gillar när man vågar ge en ordentlig bakgrund.

Det finns en underbar scen när Jennifer och Petter sitter på en restaurang och Jennifer ”tar hand om” några affärsmän som tafsar på servitrisen. Då vet man att Jennifer är tillbaka.

Sen sticker boken även ut då den har två uppläsare där Jonas Malmsjö läser den mystiske Poseidons delar och Sofia Berntson står för resten. Det är inte så vanlig i Sverige med mer än en uppläsare, och här två tungviktare. Det gillar man ju.

I tredje boken om Jennifer Sundin tar Jeanette Bergenstav oss till det yttersta havsbandet. Havsgrav är en spännande och lite annorlunda deckare som får en fyra från mig.

Uppläsare: Sofia Berntson och Jonas Malmsjö

Betyg:

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑