Leif GW Persson – Gustavs grabb

En roman om en klassresa ”Och om nu detta är sant, att romanen om Madame Bovary i själva verket var Flauberts självbiografi, så är är denna berättelse om min egen klassresa en roman om mitt liv och eftersom jag ännu en gång är fri att välja är det i vart fall ett sätt för mig att återförsäkra mig i min roll som författare, trots att det mesta som står här säkert är sant. Vad det nu spelar för roll, den här gången.” Ur inledningen av Gustavs grabb — en roman om min klassresa.

Min kommentar: Trots att Evert Bäckström och Lars-Martin Johansson lyser med sin frånvaro så känner man igen Leif GWs lite gamaldags underfundiga språk. Citat som ”På det lilla viset”, ”en bra karl”  och ”hela fiddiluringen” förekommer lika frikostigt i den här biografin som in hans deckare. Det gör på något sätt att gränsen mellan det på hittade(deckarna) och det dokumentära (den här biografin) suddas ut. Han har gjort det tidigare när han och Jan Guillou låter personer från varandras världar mötas i varandras böcker.  Även om jag inte är jätte intersserad av själva klassresan är det en underhållande bok.

Uppläsare: Peter Andersson
Betyg:

En kommentar på “Leif GW Persson – Gustavs grabb

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: