Robert Karjel – Gå över gränsen

USA har under stort hemlighetsmakeri lånat ut världens i särklass mest avancerade jaktrobot för flygplan, Amraam till Sverige. Trots ett mycket avancerat säkerhetssystem blir roboten stulen och alla spår pekar mot Ryssland.
Det hela är otroligt pinsamt för den svenska militären och man beslutar att ta in de bästa man har för att lösa problemet; kommandostyrkan Csardas. Fyra elitsoldater som med alla medel ska hämta hem Amraam till Sverige igen. Dessvärre finns det en läcka inom försvaret som löpande förser Ryssland med information om operationen?

Min kommentar: Jag tycker att det är viktigt att handlingen i den här typen av böcker ska kännas som om det skulle kunna hända på riktigt. Jag är inte alls insatt i hur den svenska militären är organiserade, men visst är det lite kittlande med en specialstyrka som kan operera på andra sidan gränsen. Det finns med all säkerhet en sådan styrka men det känns ändå som om det skulle kunna hända och det är ju det som är det viktiga i litteraturens underbara värld. Kännslan av verklighet förstärks naturligtvis av vetskapen att författaren jobbar inom det militära. Jag tycker att det här är en spännande bok med många vändningar. Uppläsaren Mats Eklund har jag inte lyssnat på tidigare men han gör en bra insats.

Uppläsare: Mats Eklund

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: