Buthler Öhrlund – Återvändaren

Christopher Silfverbielke var Stureplans finansstjärna och oemotståndlig för kvinnor, men samtidigt uttråkad vid 30 års ålder och diagnostiserad som psykopat. Kombinationen av lyxliv med sena nätter, champagne, kokain och ett sökande efter spänning, drev Silfverbielke till allt djärvare och farligare handlingar, som han involverade sina närmaste vänner i. Priset blev högt. Vännerna försvann och jagad för mord av Sveriges skarpaste kriminalkommissarie, Jacob Colt, tvingades Silfverbielke att fly från Sverige.
Efter att ha levt under falsk identitet i Florida beslutar sig Christopher Silfverbielke för att återvända till Stockholm. Han älskar sin psykiater Mariana Granath, och är fast besluten att få henne att förstå sitt eget bästa och flytta med honom till Spanien. Samtidigt ska han ta hand om en av de få människor han någonsin haft känslor för – sin mamma.
Men inte långt efter återvändandet förstår Christopher att saker och ting aldrig kommer att bli som förr. Och att det är kommissarie Colts fel. Djupt inne i Silfverbielkes hjärna föds en djävulsk plan som ska genomföras till varje pris.

Min kommentar: Ibland letar man efter gemensamma beröringspunkter när man läser en bok. I det här fallet har jag drivit ett projekt med Dan Buthler för ca 10 år sedan, den jobbiga journalisten heter Carlén och bokens huvudperson bodde på samma hotell som jag när jag var i Malmö senast. Med tanke på Silfverbielke hoppas jag att det inte finns fler. Han är nog en av de läskigaste bokpersoner jag träffat på. Den här boken är inte lika bra som ”En nästan vanlig man” men bättre än ”Grannen”. I den första boken visste man inte hur läskig Silfverbielke något man verkligen vet nu. Jag ser redan framåt uppföljaren som kommer till våren.

Uppläsare: Stefan Sauk

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: