Lars Kepler – Sandmannen

9173486574

En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Stockholm. Han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av Joona Linna. Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom. Någon måste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende.

Min kommentar: Det här är kanske inte den bästa Joona Linna boken men det säger inte så mycket. Paret Ahndoril håller en mycket högnivå vad det gäller spänning. Det är intressant hur man kan hålla ihop och koppla tillbaka till händelser i tidigare böcker. Det som gör att det kanske inte är någon av det bästa är att den stundvis känns lite overklig i vissa händelser.

Uppläsare: Jonas Malmsjö

Betyg:

5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: