Dick Sundevall – Peter Rätz

9789173483568

Sveriges mest framgångsrike infiltratör berättar om sin tid undercover i den svenska maffian. Peter Rätz värvades 1996 av kriminalpolisens underrättelsetjänst och steg snabbt i graderna. Under de år han arbetade kom han längre än någon annan infiltratör. Han var bland annat Sergeant at Arms i Bandidos, ansvarig för säkerhetsfrågor, vapen och elimineringar. Han genomförde knark och vapenaffärer och var inblandad i indrivningsverksamhet och människohandel. Och när han var prospect i Brödraskapet MC, arbetade han en tid som livvakt åt Hells Angels svenska president Thomas Möller. Allt med svensk polis goda minne.

Min kommentar: För er som tittat igenom min listan med böcker ser snart att jag är svag för böcker om den svenska brottsligheten. När man lyssnat på nästan 10 böcker om samma människor och händelser så kan man lägga ett ganska intressant pussel. I det pusslet har Peter Rätz en central roll. Jag vill inte utge mig för att kunna eller förstå men är ändå fascinerad. Vad får människor att frivilligt eller ofrivilligt gå in i den kriminella världen. Den här boken skiljer sig en hel del från de andra böckerna i ämnet, t.ex. Svensk Maffia, Helvetet Inifrån mm. Författaren redovisar inte bara vad som har hänt utan framför också egna åsikter. Något som jag tycker är modigt och som sagt inte så vanligt. Till sist tycker jag att uppläsare Jens Hultens röst är lite lik Jan Guillus, bara en observation.

Uppläsare: Jens Hulten

Betyg:

En kommentar på “Dick Sundevall – Peter Rätz

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: