Ramona Fransson – Dyrbar kärlek

Ramona Fransson - Dyrbar kärlek

Vid ett inbrott hos familjen Svalborg försvinner inte bara dyrbar konst, utan även barnvakten, grannens dotter Elina Gullberg. Vad har hänt henne? Daniel och Miriam Gullberg är utom sig av oro. Spaningschef Greger Thulin med kolleger tar tag i utredningen.

Kennet Svalborg vill skilja sig från Viola och hon misstänker att han har träffat en annan kvinna. En dryg månad efter inbrottet hos familjen Svalborg hittas en ung naken kvinna i Göteborg, misshandlad till döds. En kort tid därefter hittas liket av en ung man i Mölndalsån. Skjuten till döds. Greger Thulin och kriminalteknikern Charlotte Engman undrar om det kan finnas ett samband mellan de mördade personerna?

Min kommentar: Det slår mig att tiden har gått fort de senaste åren. Den här boken kom ut 2007, 6 år sedan. I boken är det inte självklart att alla har en mobil, polisen använder inte information från telemaster för att pejla de som har telefoner och författaren känner sig tvungen att förklara hur en nummerpresentatör fungerar. 6 år. Boken fångar mig inte och jag sitter och funderar på varför och det jag kommer fram till att det mest beror på Kennet Svalborg. Att människor kan vara dumma och egocentriska är inget nytt. Men det är svårt att få riktig trovärdighet i en figur som sätter älskarinnan, spriten och tavlor före sina två barn. Då det tar mer än halva boken innan brottet sker så hinner man inte få något riktigt grepp om poliserna. Men de får man väl lära känna i de kommande böckerna.

Uppläsare: Reine Brynolfsson

Betyg:

3

En kommentar på “Ramona Fransson – Dyrbar kärlek

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: