Cilla och Rolf Börjlind – Den tredje rösten

den-tredje-rosten

Marseille. En blind kvinna hittas brutalt styckmördad i ett strövområde. Hon har tidigare arbetat på cirkus som target girl för en knivkastare. Mordet drabbar en nära vän till den före detta polisen Tom Stilton. Tillsammans beslutar de sig för att ta reda på vad som hänt. Samtidigt hittas tulltjänstemannen Bengt Sahlman hängd i sitt hem i Rotebro. Polisen konstaterar snart att det rör sig om ett fingerat självmord och sätter dådet i samband med ett parti droger som tullen beslagtagit. Utredningen hamnar hos Mette Olsäter som ingår i ledningsgruppen för en internationell operation mot illegal droghandel på nätet. Den unga polisen Olivia Rönning kommer i kontakt med mordet på Sahlman, men följer andra spår än huvudutredningen. Spår som leder henne in i riskkapitalismens cyniska värld. Hon upptäcker att motivet till mordet finns att hitta i kretsar som tjänar grova pengar på att mjölka det svenska välfärdssystemet. Men hennes spår korsas av trådar från Stilton och Abbas el Fassis privata undersökning i Marseille. Stilton och Rönning inser att mordgåtorna hänger ihop och börjar samarbeta för att lösa dem.

Min kommentar: Deras första bok Springerfloden var bra och den här håller samma klass. Det är intressant hur man kan skriva två kriminalromaner med ett begränsat persongalleri, få flera personliga kopplingar, med brott i olika länder och ändå få ihop storyn och få den trovärdig. Till på köpet lyssnade jag klart på den den här veckan då allt på nyheterna handlat om Lundsberg. Det har en central del i den här boken också(ska inte avslöja hur), men det kanske hjälpte till att få den trovärdig. Så måste jag kommentera Tomas Bolmes fantastiska uppläsning. Jag gillar hans röst och hans sätt att läsa. Det måste vara han som läser tredje delen av Guillou 1900-tals serie som kommer ut om en månad, längtar redan.

Uppläsare: Tomas Bolme

Betyg:

5

En kommentar på “Cilla och Rolf Börjlind – Den tredje rösten

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: