Gillian Flynn – Gone girl

9789175230245_200_gone-girl_ljudbok

Nick och Amy Dunne har varit gifta i fem år. De har börjat om på nytt i en trygg småstad i Missouri. Men på deras bröllopsdag försvinner Amy spårlöst. I parets villa finns tydliga spår efter en kamp på liv och död. Misstankar faller snabbt på den äkta mannen, som bedyrar sin oskuld och gör allt för att få polis, medier och omvärld på andra spår. Samtidigt ger Amys flera år gamla dagbok en bild av Nick som börjat bli allt annat än trevlig. Men är han verkligen en mördare? Och å andra sidan: Om han är oskyldig, var är Amy Dunne någonstans?

Min kommentar: Det här är en välskriven bok som med skickliga tillbaka blickar avslöjar precis lagom mycket hela tiden för att hålla spänningen vid liv. Jag pratar ofta om trovärdighet som den viktigaste parametern för att det ska vara värt att fortsätta lyssna. I den här boken är man och balanserar på den trovärdighets gränsen flera gånger, men utan att kliva över. En bra uppläsning av Anna Maria Käll.

Uppläsare: Anna Maria Käll

Betyg:

3 kommentarer på “Gillian Flynn – Gone girl

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: