Leif GW Persson – Den sanna historien om Pinocchios näsa

9789179538569_200_den-sanna-historien-om-pinocchios-nasa_ljudbok

”Den här romanen är en ond saga för vuxna barn och om det inte hade varit för den siste tsaren av Ryssland, Nikolaj II, Englands premiärminister Sir Winston Churchill, Rysslands president Vladimir Putin och kriminalkommissarie Evert Bäckström vid Västerortspolisen i Stockholm, skulle det som den handlar om aldrig ha hänt. I den meningen är det en berättelse om det samlade och slutliga resultatet av de handlingar som fyra män genomför över en period på mer än hundra år.

Fyra män som aldrig träffade varandra, som förvisso levde sina liv i skilda världar, och där den äldste av dem blev mördad fyrtio år innan den yngste av dem ens var född. Och som så ofta förr, oavsett i vilket sällskap eller sammanhang som han nu har hamnat, är det också Evert Bäckström som kommer att sätta punkt för historien”

Min kommentar: Nu när Lars Martin Johansson är död så får den lille tjockisen Evert Bäckström härja fritt. Bäckström är ju mannen alla älskar att hata, men i den här boken blir det ibland lite för mycket av det goda…eller onda. Det är en skickligt berättad historia upplandat med Bäckström uttryck som ”Något gott att suga på”, ”korvryttare”, ”strålkärringar” och naturligtvis ”supersalamin”. Men jag kommer på att jag saknar Peter Andressons uppläsning.

Uppläsare: Peder Falk

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: