Michael Connelly – Svarta lådan

9789113053288_200_svarta-ladan_ljudbok

Rodney King kravallerna i Los Angeles 1992 kom att förändra staden för alltid. Offren var många. Men var verkligen en ung kvinnlig fotograf ett av dem eller mördades hon som en del i en större plan? Michael Connelly är tillbaka med en ny roman om Harry Bosch. Den ärrade polismannen undersökte ursprungligen fallet, men tvingades lämna över det till specialavdelningen som utredde kravallerna. Där lyckades man aldrig lösa det och den unga kvinnans öde föll i glömska. Tjugo år senare dyker nya bevis upp och Harry Bosch dras in i en desperat jakt på den svarta låda som kan hjälpa honom att lösa fallet.

Min kommentar: Det är inte första gången Connelly refererar till Rodney King kravallerna i sina böcker, men här tar dom en stor och central plats i historien. Får han sedan sätta in Bosch i ett fall med kopplingar till militärtjänstgöring så är man nästan hemma. Efter att Bosch har fått ta hand om sin tonårsdotter har han blivit lite mjukare men också fått lite mer djup. Det är inte den bästa boken i Bosch serien men inte heller den sämsta.

Uppläsare: Magnus Roosmann

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: