Sven Göran Eriksson – Svennis Min historia

9789113054001_200_svennis-min-historia_ljudbok

”I den här boken kommer jag att berätta min historia. Det har jag aldrig gjort tidigare. Varken för min bror eller för mina vänner, inte heller för min före detta fru eller någon av mina flickvänner, inte ens för min son, dotter, far eller mor. Jag kommer att berätta den sanna historien om vem jag är.”
Sven-Göran ”Svennis” Eriksson

Få inom världsfotbollen har under de senaste tre decennierna analyserats så grundligt som Svennis. Nu berättar han allt om sitt hemlighetsfulla liv och om spelet såväl på som utanför fotbollsplanen. Svennis historia är världsfotbollens historia, från folksport till miljardindustri. Hans 35-åriga tränarkarriär har tagit honom runt hela världen och 2001 blev han Englands förste utländske förbundskapten. IFK Göteborg, Benfica, Roma och Manchester City är några av klubbadresserna i en makalös resa fylld av dramatik och med- och motgångar. Även på det privata planet.

Var står han i dag, vid sextiofem års ålder, på väg mot slutet av en legendarisk och mytomspunnen karriär? Den stora frågan har sprungit ifatt denne världsfotbollens vagabond: vad ska jag göra när drömmen tar slut?

Min kommentar: Som ”fotbollsnörd” kastar jag mig naturligtvis över en bok som sammanfattar i princip alla de år som jag själv varit fotbollsintresserad. Jag vet att det är orättvist att jämför den här boken med Zlatans bok, men i den jämförelsen känns den här bok väldigt ”gubbig”. Som ett exempel så berättas en historia om att Svennis fru Anki inte kan följa med på bortamatchen utan fick vara hemma och lyssna på radio och för att hålla nerverna i styr strök hon. ”Jag har aldrig haft så väl strukna skjortor”. Den kommentaren skulle aldrig varit med i Zlatans bok.

Fotbollshistorierna i boken är helt okej men innehåller inte så många nyheter. Men när han kommer in på sina kvinnohistorier tycker jag att det bara blir sorgligt. Så boken lever inte riktigt upp till mina förväntningar.

Uppläsare: Per Lagergren

Betyg:

2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: