Walter Isaacson – Steve Jobs : biografin

jobs

Vem var Steve Jobs? Den egensinnige kreatören, den maniske perfektionisten. Vi känner honom som den store uppfinnaren, den som revolutionerat vårt sätt att umgås och förhålla oss till världen och totalt förändrat vårt vardagsliv. Men vem var han? Och hur kom han att bli till den ikon han är idag? Vilka var hans drivkrafter? Vilka tankar och människor påverkade honom, stöttade honom, bjöd honom motstånd? För första gången har Steve Jobs berättat om sitt liv och sitt arbete. Under flera års tid och i över fyrtio intervjuer har Steve Jobs berättat öppenhjärtigt för vetenskapshistorikern Walter Isaacson om sin uppväxt, sitt privatliv och sin karriär. Han hade inga skäl att dölja någonting. Han berättade allt. Det här är historien om en man som mer än någon annan personifierar vår tid, en symbol för den mänskliga kreativiteten och ett synsätt där form och innehåll är lika viktiga. Steve Jobs har, med sitt driv och sin ständiga jakt på perfektion, totalt revolutionerat vår värld och vårt sätt att leva. Han släppte in datorn i hemmet, gav den tecknade filmen en renässans, stöpte i ett enda slag om musikindustrin med sin iPod och med iPhonen förvandlade han telefonen till ett oumbärligt vardagsredskap   och en väldigt kul leksak. Samtidigt.

Min kommentar: Det här är en bok om en mycket intressant person som har varit med om att skapa många fantastiska produkter. Men… mitt bestående intryck är att det är en bok om en hänsynslös, självisk och långsint person. Har det något med de produkter han skapat att göra ? Ja det tycker jag, om man gått över lik(inte bokstavligt talat) för att komma dit man är så smakar det lite unket. När man sedan tittar på den personkult som vuxit upp kring honom blir det ännu konstigare. Jag har själv med IT i hela mitt yrkesliv och jag skulle inte vilja haft Jobs som arbetsgivare en enda dag efter att ha lyssnat på den här boken. Åter till boken, Isaacson har fått en unik möjlighet att skiva den här biografin genom att få tillgång till Jobs innan hans död. Något som han har förvaltat väl. Boken har ett bra upplägg och Jobs liv har allt man kan önska sig för ett spännande innehåll.

Uppläsare: Per Juhlin

Betyg:

4

6 kommentarer på “Walter Isaacson – Steve Jobs : biografin

Add yours

  1. I genuinely enjoy studying on this website, it holds good content. Never fight an inanimate object. by P. J. O’Rourke. dckdbagackkd

  2. I think this is one of the most significant information for me. And i’m glad reading your article. But should remark on some general things, The web site style is wonderful, the articles is really excellent D. Good job, cheers adfcebddckdd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: