Jussi Adler-Olsen – Alfabethuset

alfabethuset-adler-olsen_jussi-23708823-3091710954-frntl

Två engelska piloter, James och Bryan, skjuts ned och hamnar bakom fiendens linjer under andra världskriget. Om de tas tillfånga kommer de att avrättas som spioner. Så de tar sig ombord på ett tåg reserverat för sårade SS-män på väg hem från östfronten, för att få tillfälle att fly senare.
I stället hamnar de i det så kallade Alfabethuset, ett sinnessjukhus långt bort från fronten, där de är tvungna att simulera månad efter månad för att inte bli avslöjade.
Men kan man simulera sinnessjuk så länge utan att bli det? Och är piloterna James och Bryan de enda som spelar?
Jussi Adler-Olsens Alfabethuset är både en krigsroman och en psykologisk thriller av det nervpirrande slaget, precis som hans internationellt berömda romaner om Avdelning Q. Vi får följa de två piloternas öden under andra världskriget och fram till 1972.

Min kommentar: Jussi har visat att han kan skriva polisromaner med serien om  Avdelning Q. Det är något helt att annat att skriva historiska romaner, men jag måste säga att jag är imponerad. Det här är en spännande och tät roman som spänner över ett halvt århundrade. Det som dra ner betyget till att ”bara” bli en 4:a är att det blir lite rörigt med alla olika namn i upplösningen. En bra uppläsning av Reine Brynolfsson.

Uppläsare: Reine Brynolfsson

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: