Peter Robinson – I mörkrets skugga

7103f69fcadc4e9586dc8819beff7721

När polisinspektör Bill Quinn hittas skjuten med en pil från ett armborst i den rofyllda trådgården till ett vilohem för poliser, kallas DCI Alan Banks in för att sköta utredningen. Eftersom det verkar finns kopplingar till poliskorruption får internutredaren Joanna Passero i uppdrag att följa fallet. Det dröjer inte länge förrän hon börjar ifrågasätta Banks metoder.  Mordet på Reid verkar ha något att göra med försvinnandet av engelskan Rachel Hewitt i Talinn sex år tidigare. Ju mer Banks sätter sig in i fallet, desto mer inser han att han först måste få klarhet i Hewitts försvinnande innan han kan lösa mordet på Quinn. Tillsammans med Passero beger han sig därför till Estland där det snart blir tydligt att någon inte vill att fallet ska klaras upp.  I Eastvale följer samtidigt Banks kollega Annie Cabbot upp andra spår och finner snart kopplingar till människosmuggling och en lånehaj som utnyttjar de mest utsatta individerna i samhället.

Min kommentar: Att träffa Allan Banks igen känns som att träffa en gammal vän som man inte kommer ihåg att man saknar, förrän man ses igen. Peter Robinsson vet hur man blandar bra personbeskrivningar, bra platsbeskrivningar med en spännande historia. Skulle man använda en sliten sport klyscha, Robinson ”har en hög lägsta nivå”. Den klyscha kan man använda om Tomas Bolme som uppläsare också. Peter + Tomas = njutbart och spännande.

Uppläsare: Tomas Bolme

Betyg:

4

3 kommentarer på “Peter Robinson – I mörkrets skugga

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: