Dennis Lehane – Nattens dåd

9789174831214_200_nattens-dad_ljudbok

Boston, 1926. Förbudstiden har skapat ett ändlöst nätverk av underjordiska destillerier, lönnkrogar, gangstrar och korrupta poliser. Joe Coughlin, en framstående polis yngste son, har för länge sedan vänt sin goda uppfostran ryggen. Han har avancerat från barndomens småstölder och gör nu karriär hos en av stadens maffiabossar. Joe njuter av ryktbarheten.

Men livet på den mörka sidan har ett högt pris. I en tid då skrupellösa män med stor ambition, mycket pengar, illegal sprit och vapen slåss om kontrollen kan man inte lita på någon. Det oundvikliga slutet anas: en förtidig död. Joe och hans närmaste män tänker leva fullt ut fram till den dagen. Joe överlever sin fängelsetid och reser från jazzerans Boston via Tampas latinokvarter till Kubas heta gator.

Min kommentar: Dennis Lehane är en författare som jag håller mycket högt. Att kunna skriva deckare och spänningsromaner i olika tidsåldrar hör inte till vanligheten. Den här boken tar sitt avstamp i Boston, som alla Lehanes böcker, men utspelar sig till största delen utanför Boston. Lehane har en väl utvecklad fingerhoppskänsla att beskriva människor. Huvudpersonen Joe kärlek till två olika kvinnor i boken blandat med hårdkokta gangster uppgörelser gör boken mycket lyssningsvärd. Ett extra plus i kanten till Reine Brynolfssons uppläsning.

Uppläsare:Reine Brynolfsson

Betyg:

4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: