Karin Fossum – Carmen och döden

9789174332315_200_carmen-och-doden_ljudbok

I ett obevakat ögonblick har det värsta tänkbara hänt. Ett litet barn har drunknat i en damm. Det ser först ut att vara en olyckshändelse och de unga föräldrarna är förtvivlade. Men under förundersökningen uppvisar modern, Carmen Cesilie Zita, underliga personlighetsdrag, sidor som förbryllar den erfarne kriminalkommissarien Konrad Sejer. Han har en väl utvecklad intuition som ofta leder honom rätt. Men den här gången famlar han i blindo.

Min kommentar: Det var länge sedan jag lyssnade på Karin Fossum. I mina öron hör hon till den ”äldre” skolan av deckarförfattare. Dit hör också Camilla Läckberg, Åke Edvarsson, Helen Tursten och Anna Jansson. De använder en fast uppsättning poliser i persongalleriet och brottet begås inom ett begränsad geografisk område och det har ganska ofta en koppling bakåt i tiden. Det gör att de ibland kan bli något förutsägbara. Det som skiljer Fossum från de övriga författarna jag räknade upp är att hennes historier ofta är något mörkare. Det behöver inte vara negativt. Boken kommer dock inte upp i några himmelska höjder. Den känns som ett par välpassande tofflor.

Uppläsare: Torsten Wahlund

Betyg:

3

En kommentar på “Karin Fossum – Carmen och döden

Add yours

  1. Bra uppdatering 🙂 jag gillade dock denna, den slår dock inte hennes; döden skall du tåla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: