James Brown – Gatukatten Bob

9789175232942_200_gatukatten-bob_ljudbok

När James Bowen hittade en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet hade han ingen aning om hur stor betydelse katten skulle få i hans liv. James levde ur hand i mun på Londons gator och det sista han behövde var ett husdjur.

Ändå kunde James inte låta bli att hjälpa den slående intelligenta hankatten, som han snart döpte till Bob. Inom kort var de två oskiljaktiga och deras skiftande, lustiga och emellanåt farliga äventyr skulle komma att förändra deras liv och långsamt läka såren från det förflutna.

Min kommentar: Först måste jag påpeka att jag inte är någon kattälskare samt att jag inte är en professionell recensent. Jag måste med underlag mot det erkänna att jag har var mycket kluven till boken innan jag började lyssna. Men då jag tycker att det finns en storhet i att prova på saker som ligger utanför komfortzonen kastade jag mig in i den. Och till en början var det en del kattepisoder jag kanske hade lite svårt för men desto längre jag kom in i James och Bobs värld desto mer fängslad blev jag. Det här är en varm historia om ett tufft liv på Londons gator. Den episod som berörde mig mest var skildringen när James skulle sluta med Metadon. Något jag i min skyddade värld inte hade en aning om att det var så svårt.

Uppläsare: Mattias Linderoth

Betyg:

3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: