Åsa Schwarz – De 7 nycklarna

Att hitta nya infallsvinklar till deckare och thrillers är inte så lätt, men Åsa Schwarz har hittat en. Om det finns just sju nyckelbärare som skyddar internets rootkatalog vet jag inte och bryr jag mig inte så mycket om heller. Det här är en roman där författaren får brodera ut och hitta på. Men att andra scenarion i boken är möjliga tror jag däremot. Det gör att den här boken kan fungera som ett inlägg i den aktuella debatten om datasäkerhet. Vad skulle hända om illasinnade krafter i eller utanför vårt samhälle skulle kunna ta kontroll över internet. Vi ser idag hur terrorister kapar flygplan och lastbilar och dödar oskyldiga människor, tänk om dom börjar ge sig på infrastrukturen i vårt moderna samhälle, burr vilken hemsk tanke.

Storyn om dom sju nyckelbärarna, invignings riter och vetenskap går lite i Dan Brown stil. Tyvärr tycker jag boken ibland är lite rörig när den hoppar mellan geografiska platser och samtidigt hoppar i tiden. Men det vägs upp av att den är spännande. Trovärdighet är viktigt för att den här typen av böcker ska fungera. Börjar man tvivla är det svårt att fortsätta tycker jag. Men det sker inte i den här boken. Kan hjälpa att veta att Åsa jobbar som säkerhetsexpert på ett IT konsult bolag.

Uppläsare: Gunilla Leining

Betyg:

Bok nr 1022

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: