Peter Robinson – Skuggan av tvivel

Att höra Tomas Bolme läsa en Peter Robinson deckare känns lite som att ta på sig ett par väl ingångna tofflor. Allan Banks och hans kollegor uppe i nordöstra England känns som gamla vänner. Den här boken börjar med en massaker på ett bröllop. Bruden en före detta fotomodell och brudgummen militär. Det går relativt fort att ringa in skytten…..men. Det är detta men som boken bygger på. Som vanligt får man följa med i Banks liv. En reflektion jag gjorde var skillnaden mellan svensk och engelsk inställning till alkohol och bilkörande. Det skulle vara helt uteslutet att skildra att en svensk polis skulle kunna dricka två och sen sätta sig bakom ratten och köra hem.

Det här är en spännande deckare i engelsk lantlig miljö. Det utan att få känslan av Morden i Midsomer. Så har du följt Allan Banks är boken ett måste och har du inte gjort det är det hög tid att börja.

Uppläsare: Tomas Bolme

Betyg:

Bok nr: 1023

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: