David Lagercrantz – Mannen som sökte sin skugga

Hela boksverige går banans, femte Millennium boken är ute. David Lagercrantz är med i alla morgonsoffor och radioprogram. Men jag är inte riktigt sååå imponerad. Missförstå mig rätt. Jo det är en spännande bok, jo Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist är med, jo det finns ett samhällsengagemang. Men den är inte riktigt så bra som all uppmärksamhet den har fått.

Jag tycker det tog nästan halva boken innan man kom in i den men sen blev den bättre. Boken har ett antal parallella historier som jag inte riktigt knyts ihop.

Det är svårt att recensera den här boken, för jag tycker det är ointressant att jämföra den med Stieg Larssons böcker. För mig måste böcker stå för sig själv. Men den kommer inte upp i samma klass som Lagercrantz förra Millennium bok. Men en fyra tycker jag nog den är värd.

Uppläsare: Stefan Sauk

Betyg:

Boknr: 1026

En kommentar på “David Lagercrantz – Mannen som sökte sin skugga

Add yours

  1. Inte lika vass som förra, men klart läs/lyssnarvärd. Skönt att du inte jämför med Larssons böcker, det svämmar över av åsikter från människor som inte kan skilja på ”sak och person” överallt. Han skriver en hel del om identitet. Vad som formar oss och vad som styr oss när vi blir dom vi är eller vill vara. Hade gärna sett en fördjupning i det. Nu blev det mer action och heroiska insatser av superwomen Salander. / Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: