
Som bokens titel har Brobyggareserien kommit fram till slutet på 60-talet. Av titeln kan man också förstå att denna sjunde del i serien handlar en hel del om vänsterpolitik. Och ja, den handlar nästan uteslutande om just vänsterpolitik. Ett ämne som författaren verkligen brinner för, vilket märks.
Om ingenjörskonsten står i centrum i de första böckerna så juridiken lite oväntat i centrum i den här boken. Han lyckas både få in invasionen i Prag, OS i Mexico City, det stora Neurosedynmålet och naturligtvis alla protesterna mot Vietnamkriget. Sin vana trogen lyckas han smyga in karaktärer från andra serier, i slutet av boken dyker Erik Ponti upp.
Ja, visst kan det bli väldigt mycket politik i den här boken, och jag kanske inte håller med i sakfrågorna man diskuterar men det är underhållande och skrivit men en stor nypa självdistans. Den här hör till en av de bästa böckerna i serien, så har du läst de andra böckerna så är den här ett måste.
Uppläsare: Tomas Bolme

Betyg:
Boknr: 1025
Håller helt med dej om 1968. Överraskande och kul med skildringen av neurosedynskandalen, för att inte tala om hyllningen av Henning Sjöström. Tycker nog han fångar tidsandan bra, särskilt käbblet inom ”idiotvänstern” som tyvärr ställde till det för hela vänsterrörelsen trots att de var en liten högröstad klick. Kan inte låta bli att undra ändå, om det blir en begriplig och intressant bok för alla som inte var med? Vore kul och höra vad yngre läsare tycker. /Anna H.