Stefan Lisinski – Att ta ett liv

Det här är andra boken om en person som suttit oskyldigt dömd jag lyssnat på på inom en månad. Den andra var Andreas Johanssons Fallet Samir. Men att sitta i fängelse i 13 år och därefter bli frikänd gör natuligtvis fallet Kaj Linna är unikt. Trots det har jag en stark tro på vårt rättssystem. Personer kan göra fel, i det här fallet fick en man och hans anhöriga betala ett väldigt högt pris för det. Men det är just det som är huvudargumentet till att dödsstraff alltid är fel tycker jag.

I Sverige är det bara en handfull livstids dömda personer som har fått resning i högsta domstolen, gemensamt för alla är att de haft en envis och driven journalist vid din sida. Det visar ju hur viktigt det är med granskande journalistik i ett samhälle. Samtidigt som det väcker frågor och lite oro över förändringar i dagens media.

I den här boken berättar DN journalisten Stefan Lisinski den tragiska historien om hur en man blir oskyldigt döm gör mord och mordförsöket på två bröder i Karlamark utanför Piteå. Jag hörde historien i podcastserien Spår för några år sen. Så även om jag hört dom stora dragen i historien och man vet hur den slutar så är boken spännande. Det är också ett klart plus att Stefan själv läser boken.

Uppläsare: Författaren själv

Betyg:

Bok nr: 1028

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: