Anders de la Motte – Höstdåd

Vi har lärt känna Anders de la Motte genom Geim trilogin, snabb dialog i Stockholmsmiljö. Så den som hoppats på det kommer, om inte bli besviken så iallafall bli överraskad. I den här boken har de la Motto skruvat ner tempot, flyttat handlingen till en fiktiv skånsk småstad och hällt en hink gråbrun färg över allt ihopa. Lägg där till att han använder den klassiska deckaremallen, ett-brott-har-hänt-i-dåtid-ett-nytt-brott-sker-i-nutid-och-den-smarta-polisen-kopplar-ihop-och-löser-brotten. Det låter ju inte då roligt och spännande. Men det är det. Hans porträtt av den stammande polisen Anna som flyttar/flyr till den inavlade, förlåt menar inskränkta, lilla skånska staden är riktigt bra. Hennes kamp mot att inte vara infödd är så bra beskrivet. Det finns en scen när hon står upp mot den gamle polischefen som fick mig att rysa. Så är du ute efter en lagom spännande deckare i småstadsmiljö nu när löven börjar gulna och sommarens sista dopp är avklarat kan jag rekommendera Höstdåd. Måste också passa på att sätta en fjäder i Mirja Turesteds hatt, hon smyger upp och börjar bli en av mina favorituppläsare.

Uppläsare: Mirja Turested

Betyg:

Bok nr: 1029

En kommentar på “Anders de la Motte – Höstdåd

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: