Katarina Wennstam – Gänget

Katarina Wennstam har gjort sig känd för sina samhällsengagerade spänningsromaner och det här är inget undantag. Samhällsengagemanget utgörs som vanligt av mäns våld mot kvinnor och hon gör det på ett skrämmande bra sätt. I den här boken är ett kompisgäng från södra Stockholm som är navet i historien. Men vi möter naturligtvis även försvarsadvokaten Shirin Nouri. Hon blir bland annat påhoppad av en site med så kallade alternativa nyheter. Det är en kuslig insikt hur näthat fungerar och hur det är i stort sett omöjligt att värja sig mot. Speciellt när ”gammelmedia” åker snålskjuts för att få klick på sin hemsida. Som man måste man ställa sig en massa frågor hur vi beter oss mot kvinnor. Något som naturligtvis alltid är viktigt så länge vi har ett samhälle där människor, oavsett kön, blir diskriminerade.

Jag tycker det här är Wennstams bästa bok på länge. Det är en spänningsroman där man nystar upp bokens hemlighet bit för bit. Man måste också lyfta upp Alexandra Rapaports uppläsning, det är inte enkelt att läsa den här boken med de tunga ämnen som tas upp. Men jag kan inte komma på någon som skulle kunna göra det bättre än henne.

Uppläsare: Alexandra Rapaport

Betyg:

Bok nr: 1030

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: