Anders Jallai – Spionerna på Säpo

Nu har ytterligare en bok i Anton Modin serien kommit ut. Det är en serie som inte liknar någon annan serie. På ytan är det en helt vanlig deckare men nej. Alla böckerna har kopplingar till svenska nutidshistoriska och politiska händelser. Tidigare har Palmemordet, Estonias förlisning, mordet på Cats Falk och andra händelser varit med i handlingen. Persongalleriet är en blandning av riktiga namn och fiktiva, typ länspolismästare Hans Holmén. Lägg sen till hänvisningar till biografier och andra böcker som ökar trovärdigheten. Men sen är det en helt igenom påhittad historia. Denna blandning av verkliga och påhittade händelser är både underhållande och fascinerande. I den här boken är det spionen Stig Bergling. Det lilla jag läs om honom är att han var en ganska självcentrerad människa med flotta vanor, svag för vackra kvinnor och alkohol. Det är en bild som förstärks i den här boken.

Uppläsare: Reine Brynolfsson

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: