Andy Wier – Artemis

När en bok har kategorin Fantasy och Sci-fi brukar jag dra öronen åt mig. Men efter att ha lyssnat på Ensam på Mars måste jag ju ge Andy Wier en chans. I den här historien tar han oss med till månen, som inom en snar framtid befolkas i staden Artemis. Där bor den unga kvinnan Jazz som vi får följa. Jag är fascinerad hur insatt i vetenskap Wier måste vara för att skriva en sådan här bok. Hur påverkas människor som lever flera år på månen, hur måste ett luftsystem för en månstad fungera osv.

Vi känner igen den rappa och humoristiska dialogen från Ensam på Mars. Men historien är inte riktigt lika storslagen så Artemis kommer inte riktigt upp i samma nivå som Marsresan. Men helt klart värd att lyssna på.

Uppläsare: Niklas Engdal

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: