Jan Mosander – Bland spioner, komunister och vapenhandlare. Del 1-4

För mig som är uppväxt med radionyheter så är Jan Mosanders karaktäristiska finlandssvenska som ett soundtrack. Man har hört hans röst när han rapporterat från världens alla hörn. I den här bokserien bjuder han på en massa möten, händelser och vad som hände bakom kulisserna till många av våra nutidshistoriska händelser. De flesta i egenskap dom journalist men några få, som tex grundstötningen av Costa Concordia, som privatperson. Precis som boktiteln skvallrar om så ägnas stora delar av boken om Stig Bergling, Östeuropa och Boforsaffären. Men det är så mycket mer. Jag kommer inte ihåg alla händelser som tas upp men många av historierna är verkligen fängslande. Han ska ha en fjäder i hatten att ha hållit sig till sitt arbete och hållit ner berättelser från uppväxten. Ett extra plus att han läser själv, fattas bara.

Uppläsare: författaren själv

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: