Jan Bergman – Sekreterarklubben – C-byråns kvinliga agenter under andra värdskriget

Det här en ambitiöst berättad historia om personer som rörde sig i spionvärldens innersta kretsar, men som historieböckerna inte nämnt med ett ord. Men det är också en tragisk historia om hur kvinnor utnyttjades även på 40-talet. Så att ge dem en röst och sätta sökarljuset på en mörk del av vår historia tycker jag är viktigt. Med det sagt så måste jag tyvärr konstatera att jag inte blev medryckt av historien. Jag tycker boken var sig att komma in i. Det även om man försökte få med välkända personer som Raul Wallenberg, Olof Palme och Sverker Åström. Nä, det finns bättre böcker om andra världskriget än den här. Ett plus att författaren läser boken själv.

Uppläsare: Författaren själv

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: