Noah Hawley – Före fallet

Ett privatplan störtar i havet utanför New York efter endast 16 minuters flygning. En man och en liten 4 årig pojke överlever mirakulöst och tar sig i land efter 8 timmar. Det är den dramatiska upptakten på den här lite ovanliga boken. Efter det så ägnas hela boken att ta reda på vad som egentligen hände under den korta flygturen. Vi får också lära känna alla personer ombord, och då speciellt den överlevande konstnären Scott. Det här är en bok med många målande personbeskrivningar, något som man känner igen från Fargo som Hawley också har skrivit. Den fråga som hela tiden driver handlingen framåt är frågan om vad som egentligen hände i planet innan det störtade. Som lyssnare får vi ledtråd efter ledtråd var efter vi lär känna personerna. Men ibland kan jag tycka att vissa utläggningar blir lite väl långa. Men böcker som går utanför de vanliga mallarna tycker jag ska premieras.

Uppläsare: Martin Wallström

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: