Liv Constantin – Den sista mrs Parrish

Vår, eller min, fascination av psykopater är stor. Precis som för seriemördare och storsvindlare. För trots att man vet att det de gör är så moraliskt fel så älskar vi ändå att bli kittlade och skrämda av allt från Jack the ripper till Christopher Silfverbjelke. I den här boken står inte våld och död i centrum, utan psykopatens otroliga makt att styra andra individer, helt utan känslor och samvete. Något som kan vara ännu mer skrämmande än våld.

När man skriver recensioner om böcker tycker jag det är viktigt att inte förstöra upplevelsen för den som eventuellt tänker sig lyssna/läsa boken i fråga. Därför kommer jag inte nämna så mycket om handlingen. Men utan att avslöja något så vänder historien efter halva boken. En uppbyggnad som gör boken ännu mer spännande. Författarna, systrarna Constantine, har lyckas skriva den här relativt komplicerade historien på ett sätt som gör att man bara måste får reda på hur det går för bokens huvudpersoner. Så även om det kan kännas som en lång överklass beskrivning i början av boken, ha lite tålamod. Du kommer inte vilja släppa den när historien väl slagit klorna i dig, och det kommer den att göra.

Uppläsare: Gunilla Leiding

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: