Ann Rule – Green river running red

Det här är en bok som hämtad ur en Netflix dokumentär. Det är en berättelse om en av USAs värsta seriemördare och hur han klarade sig undan rättvisan i nästan 20 år innan DNA tekniken till slut han ikapp honom. Det fascinerande med den här typen av dokumentära berättelser är att man känner till fragment av historien och vet hur det slutar men spelar ingen roll, spänningen finns där ändå. Historien utspelar sig i Seattle i början på 80 talet. Runt Green river försvinner prostituerade. Inte en eller två utan tiotal, under åren 81-83 över 40 stycken. Flera av dom hittas men långt ifrån alla. Det ska sen dröja ända fram till 2001 innan polisen till slut får fast Gary Ridgway som tillslut bekänner 48 mord. Jag tycker att det är en välskriven bok där man både vår en beskrivning av 80-talets västra USA och en kittlande hemsk berättelse om en mordserie som saknar motstycke. Beskrivningen av alla offer och deras liv tar lite för lång tid kan jag tycka, något som gör hela boken lång. Ann Rules sätt att väva in små stycken av Ridgways liv långt innan man vet att det är han som är mördaren är snyggt. Så vill du grotta ner dig i amerikanska seriemördare är det här en bok för dig.

Uppläsare : Barbera Curoso

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: