Ljudboksbloggen fyller 10 år

Tänk att min enkla blogg fyller 10 år, 10 år! Det första inlägget hade rubriken ”Hej världen, en anspråkslös ljudboksblogg är född” och publicerades den 25 augusti 2011. Under den parollen har jag sen fortsatt. Jag har lyssnat på ljudböcker i snart 20 år och de senaste tio åren har jag delat med mig av mina tankar på den här bloggen. Allt startade med att jag ville lära mig mer om hur det gick till att blogga så jag startade en blogg om personlig kommunikation som jag kallade Make it personal. Men det gick trögt att hitta på relevanta ämnen så då kom jag på att om jag lyssnar på 2-3 böcker i veckan har jag ett konstant flöde med uppslag till nya inlägg.

Under åren har jag lyssnat på över 1350 böcker och skrivit recensioner om ca 470. Jag har aldrig haft någon ambition att tjäna några pengar på min blogg och har på det sätt kunna vara fri och skriva det jag vill. Bloggen har givit mig många intressant kontakter med både författare och lyssnare. Något jag uppskattar och jag svarar på alla som hör av sig. En höjdpunkt under de tio första åren var när jag fick ett citat från bloggen tryckt på framsidan på boken Stay Metal av Mattsson & Hellström. En av många böcker jag varmt kan rekommendera.

Det överlägset mest lästa inlägget genom åren är när jag gjorde en sammanställning av de 15 bästa inläsarna. Ett ämne som alltid är intressant. Då jag själv inte kan svara på vem jag tycker är bäst så gick jag igenom vilka betyg jag gett böckerna de läst in och gjorde en toplista över det. Den recension som har flest läsare under åren är Dag Öhrlund – Domaren. Andra recensioner som är välbesökta är Erik Bruun – Inga fler hemligheter och Liv Constantin – Den sista mrs Parrish. På top 10 ligger också en av de sämsta böcker jag någonsin har lyssnat på Puma Swede – Mitt liv som porrstjärna. Men det kanske säger mer om människors sökvanor är något annat.

Jag har inga planer på att sluta dela med mig av mina tankar om de böcker jag lyssnar på. Förhoppningsvis hjälper det en och annan att få idéer om vad de ska lyssna på här nästa. För att fira tänkte jag dela med mig av några av mina favoritböcker under hösten.
Tack för att ni läser min blogg.

3 kommentarer på “Ljudboksbloggen fyller 10 år

Add yours

  1. Tack Peter för att du delar med dig, jag har fått många bra tips genom din blogg 🤩
    Stay Metal är definitivt den roligaste boken jag också har lyssnat på 😆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: