Roslund – Tre timmar

Ewert Grens är tillbaka! Men allt är inte riktigt som vanligt. Det saknas ett namn på bokens framsida. Under nästan 15 år har författarparet Roslund och Hellström försett om med samhällsaktuella deckare, spännande men alltid med eftertanke. Efter boken 3 minuter beslutade sig Anders och Börje att gå skilda vägar något som efter det blev definitivt efter att Börje gick bort förra året. Så det betyder att det här är Roslunds första egna bok. Men jag kan inte säg att jag saknar Hellströms bidrag speciellt mycket. Grens är lika trulig och inåtvänd och Piet Hoffman är fortfarande världens bästa infiltratör. Temat i den här boken är människosmuggling över medelhavet. Ett ämne som är både otäckt och aktuellt, helt i linje med övriga böcker om Grens. En av de stora behållningarna i den här boken är när Ewert Grens brist på sociala kompetens blottläggs. När han tvingas sammanarbeta med en nioårig pojke, något som inte är speciellt lätt för honom. Boken är inte lika gastkramande spännande som det första i miniserien 3 sekunder men långtifrån den sämsta i serien. I slutet får vi också redan på att det kommer ytterligare en bok i tre-serien. Ser redan fram emot den. Om Sauk är som klipps och skuren för att läsa Silvferbielke böckerna så är Thomas Hanzons lite släpiga röst minst lika bra för Grens.

Uppläsare: Thomas Hanzons

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: