Karen Cleveland – Hon som inte vet

Det kan vara väldigt uppfriskande när man inför en ny vinkel i en litterär genre. Som när den typiska huvudpersonen i en deckare inte är försupen, frånskild, småfet polis utan en utan en journalist på Kvällspressen. I den här boken byter författaren ut den kallhamrade manliga spionen mot en småbarnsmamma. Ja det är ett nytt grepp, men jag tycker inte det faller så väl ut. Det som skaver hos mig är att en analytiker på CIA kan agera så naivt. Att en till synes vanlig person tror att hon kan bryta sig in hos en rysk spion och stjäla tillbaka bevis som skulle kunna ligga lagrade digitalt är mer än lovligt dumt. Alla vi som har barn och troligtvis alla andra också förstår att föräldrar skulle göra vad som helst för sina barn. Men när i den här boken kretsar nästan allt runt hennes barn. På slutet av boken tänkte jag att om hon nämner allt-för-mina-barn en gång till skriker jag rakt ut. Nej, det finns betydligt bättre spionromaner än det här.

Uppläsare: Eva Röse

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: