Cilla och Rolf Börjlind – Kallbrand

Cilla och Rolf Börjlind är tv aktuella med andra säsongen av Springfloden(bygger på Den tredje rösten). Samtidigt kommer de också ut med den femte boken om Olivia, Tom, Mette, Abbas och alla andra härliga karaktärer. Just det stora galleriet med udda och härliga karaktärer är en av den stora behållningen med den här serien. Där måste ju Minken få sig ett eget herdensomnämnande. Denna vindpinade mytoman som vägrar ge upp är en riktig krydda varje gång han är med. Samtidigt så är det den smart berättade historien som jag tycker är den här bokens storhet. Bok utspelar sig både i ett kallt vinter Stockholm och i ett tropiskt varmt Thailand. Under större delen av boken känns det som två parallella historier. Men precis som i deras tidigare böcker får vi vara med om tvära omkastningar som förändrar spelplanen. Som många av Sveriges stora deckarförfattare genom tiderna från Sjöwall/Walhöö och framåt så lyckas paret Börjlind få med ett antal aktuella politiska händelser. I den här boken kan vi räkna in #metoo, svenska akademin och förtrycket av Rohingyer. Allt detta berättat av den alltid lika bra Katarina Ewerlöf.

Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: