Anna Bellman – Släpp retoriken, fokusera på publiken

Förra veckan hade jag förmånen att gå på retorikkurs med Anna Bellman. Jag har alltid tyckt att det är viktigt och intressant att kunna få fram sitt budskap verbalt. Det är kanske därför jag fastnat för ljudböcker. Så mina förväntningar på kursen var högt ställda, och jag blev inte besviken. Men för dig som inte har förmånen att få gå på kurs hos Anna så är den här boken ett mycket bra substitut. Med den här boken får en snabbkurs i hur du lyckas att presentera inför andra. Boken handlar om hela kedjan, allt från inställning och förberedelser till hur du beter dig före och under själva presentationen. Hon tar upp att kan vara lika viktigt vad du har på dig som vad du säger. Det som ekar i mitt huvud efter den här boken är Annas röst som säger att en presentation inte är likställt med en PowerPoint. Jag har lyssnat på en uppsjö med fakta och praktiska böcker. De kan ibland vara svåra att göra ljudbok av, då författaren ofta förlitar sig på bilder och illustrationer i den tryckta upplagan för att beskriva/bevisa sin tes. Jag vet att Anna också har det men hon lyckas måla upp dessa bilder med bra verbala exempel. I det här fallet kanske jag är färgad av att jag gått kursen men tycker att Anna sammanfattat det viktigaste i hur man lyckas att presentera, allt på bara 4 timmar. En extra fjäder i hatten är att Anna själv läser in boken, fattas bara. Och sist och viktigast, det är inte du som presenterar som är det viktigaste, så fokusera istället på publiken.

Uppläsare: Anna Bellman

Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: