Jeanette Bergenstav – Nattrov

En ung man hittas död under en bro. Att mannen är naken förbryllar polisen. Ungefär samtidigt kidnappas en ung kvinna efter en utekväll. Då journalisten Jennifer Sundin någon dag senare har en intervju inbokad med den unga kvinnans mamma blir hon insyltad i historien. Eftersom mamman inte vill samarbeta med polisen för att inte riskera dotterns liv utvecklar det sig så att Jennifer blir länken till polisen. Då kidnapparna satt en deadline för när lösensumman ska vara betald så får vi in en tickande klocka i historien också. Något som ofta tätar till och gör så att spänningen stegras, den här boken är verkligen inget undantag.
Om första boken Syndoffer kretsade mycket kring och lyfte mycket på grund av huvudpersonen Jennifer Sundin så tycker jag storyn med alla sina tvära kast är den här bokens ryggrad. Med det sagt är ju vår kantiga huvudperson minst lika framträdande här. Hennes kamp mot sin ex man fortsätter. Framförallt henne kamp för sin son som har en form av neuropsykiatriska funktionsnedsättning. Då jag har en son med liknande problem är igenkänningsfaktorn väldigt hög just där.
Tillbaka till sättet att berätta historien. Att lägga in många oväntade vändningar i en deckare är inget nytt. Att likt 90-tals filmen Speed till och med vända när vi i publiken slappnat av och trodde allt var över är ju uppenbarligen också redan gjort. Det jag blir imponerad över här är hur naturligt författaren får in vändningarna.

I Nattrov är det historiens och alla tvära kast som står i fokus. Men trots alla kast så styr kapten Jeanette Bergenstav oss med säker hand. Det blir en fyra det här.
Uppläsare: Sofia Berntsson
Betyg:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: